0186 - 78 56 55

Een totale knieprothese is een veelvoorkomende operatie voor mensen met een beschadigd of versleten kniegewricht. Het is een ingrijpende procedure waarbij het beschadigde gewricht wordt vervangen door een kunstmatige prothese. Na de operatie is een zorgvuldig en gestructureerd herstelproces cruciaal om volledig te kunnen herstellen en weer normaal te kunnen functioneren. In deze blog bespreken we wat u kunt verwachten tijdens het herstel na een totale knieprothese in de regio Hoeksche Waard.

Direct na de operatie

Na de operatie wordt u naar de herstelkamer gebracht om bij te komen van de anesthesie. De verpleegkundigen zullen uw bloeddruk, hartslag en ademhaling monitoren en uw knie zal worden gezwachteld. U krijgt mogelijk een koude of warme compressie om zwelling en pijn te verminderen. U zult ook worden geholpen om op te staan en te lopen met krukken of een wandelstok. Na een paar dagen in het ziekenhuis kunt u naar huis gaan.

De eerste weken na de operatie

In de eerste weken na de operatie is het belangrijk om een ​​balans te vinden tussen rust en beweging. U moet uw voorgeschreven medicatie nemen voor de pijn en fysiotherapie volgen om uw herstel te ondersteunen. Het is belangrijk om niet te veel te doen en uw knie niet te zwaar te belasten. U kunt verwachten dat u enige pijn en stijfheid ervaart, maar dit zou geleidelijk moeten afnemen naarmate u vordert in uw herstel.

De eerste maanden na de operatie

Na ongeveer drie maanden zou u moeten kunnen terugkeren naar uw normale dagelijkse activiteiten. U zult nog steeds fysiotherapie nodig hebben om uw knie sterker te maken en om volledig te herstellen. Het is belangrijk om uw fysiotherapeut te blijven raadplegen en te blijven werken aan uw herstel.

Levensstijlveranderingen

Na de operatie is het belangrijk om enkele veranderingen in uw levensstijl aan te brengen om uw herstel te ondersteunen. Bijvoorbeeld, het handhaven van een gezond gewicht kan de belasting op uw knie verminderen en uw herstel bevorderen. Het is ook belangrijk om regelmatig te bewegen om uw knie sterk en soepel te houden.

Conclusie

Een totale knieprothese is een grote operatie en het herstelproces kan enige tijd duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en uw fysiotherapeut te raadplegen om u te begeleiden tijdens uw herstelproces. Als u in de regio Hoeksche Waard woont en een totale knieprothese-operatie moet ondergaan, zijn er veel ervaren en gespecialiseerde orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten beschikbaar om u te ondersteunen bij uw herstel.

Bij Fysiotherapie Vital Motions werken wij samen met alle gespecialiseerde orthopedisch chirurgen in de regio Hoeksche Waard en ben je dus bij het juiste adres voor jouw herstel. Ons team van fysiotherapeuten staat voor je klaar!