0186 - 78 56 55

Een frozen shoulder is een vervelende en pijnlijke aandoening waarbij de bewegingsvrijheid van de schouder ernstig beperkt is. Het kan iedereen overkomen, maar komt vaker voor bij mensen van middelbare leeftijd en bij mensen met bepaalde aandoeningen zoals diabetes of schildklierproblemen. Als u last heeft van een frozen shoulder, is het belangrijk om te weten dat er verschillende fases zijn van herstel. In deze blog zullen we de verschillende fases van herstel bespreken en hoe Fysiotherapie Vital Motions in de Hoeksche Waard u kan helpen om uw frozen shoulder te behandelen.

Fase 1: Bevriezingsfase

In deze fase ervaart u pijn en stijfheid in uw schouder. U zult merken dat het steeds moeilijker wordt om uw arm op te tillen en andere dagelijkse activiteiten uit te voeren. Deze fase kan enkele weken tot enkele maanden duren.

Fase 2: Bevroren fase

In deze fase wordt de stijfheid van uw schouder nog erger en kan het bijna onmogelijk zijn om uw arm te bewegen. De pijn kan ook toenemen, vooral ’s nachts. Deze fase kan enkele maanden tot een jaar duren.

Fase 3: Ontdooifase

In deze fase begint u langzaam maar zeker weer meer beweging te krijgen in uw schouder. Uw pijn zal afnemen en u zult merken dat u uw arm weer beter kunt gebruiken. Deze fase kan enkele maanden tot een jaar duren.

Hoe behandelt Fysiotherapie Vital Motions een frozen shoulder?

Bij Fysiotherapie Vital Motions begrijpen we hoe pijnlijk en frustrerend een frozen shoulder kan zijn. Onze ervaren fysiotherapeuten kunnen u helpen om uw pijn te verminderen en uw bewegingsbereik te vergroten. Onze behandelingen zijn gericht op het verbeteren van uw mobiliteit en het verminderen van uw pijn, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten.

Onze behandelingen kunnen bestaan uit verschillende technieken zoals mobilisaties, rek- en strekoefeningen en massagetherapie. Onze fysiotherapeuten zullen ook advies geven over oefeningen die u thuis kunt doen om uw herstel te bevorderen.

Als u last heeft van een frozen shoulder, aarzel dan niet om contact op te nemen met Fysiotherapie Vital Motions in de Hoeksche Waard. Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij uw herstel. Maak vandaag nog een afspraak op onze website en begin uw weg naar herstel.