0186 - 78 56 55

Covid-19 revalidatie

Vooral na een langdurige ziekte door COVID-19 is het verstandig en zeker aan te raden om te beginnen met fysiotherapie. Klachten waarbij fysiotherapie je goed kan ondersteunen na besmetting met het coronavirus zijn:

  • Vermoeidheidsklachten
  • Beperkte uitvoering van dagelijkse taken
  • Gewrichtsklachten
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Afname van (adem)spierkracht
  • Verminderde longcapaciteit
  • Moeite met ademhaling/benauwdheid

Het coronavirus tast naast de longen ook het hart, nieren, lever, darmen en spieren aan. Ook zien we dat het middenrif en de buik enorm vast komt te zitten waardoor onder andere de ademhaling wordt verstoord maar ook andere lichamelijke functies. Met ‘releasetechnieken’ kan dit worden losgemaakt om zo het herstel te bevorderen.

Hoe werkt het revalidatie traject bij Covid-19?

Je komt in aanmerking voor revalidatie wanneer je een doorverwijzing hebt van je huisarts of specialist. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we samen wat het beste behandelplan is, speciaal gericht op jou.

Ook kijken we naar welke hulpverleners er betrokken moeten worden, om de meest optimale behandeling te kunnen garanderen via deze eventuele multi-disciplinaire samenwerking. De behandeling vindt plaats in onze praktijk. Hier hebben wij de beschikking over een goed ingerichte oefenzaal om te kunnen werken aan kracht en conditie. Daarnaast wordt er ook in de behandelkamer gewerkt aan eventuele lichamelijke beperkingen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar voor revalidatie na Covid-19

Wanneer je last hebt van ernstige klachten na de besmetting heb je recht op een aantal behandelingen. De huisarts of specialist bepaalt of jij in aanmerking komt voor revalidatie onder begeleiding van de fysiotherapeut. Je krijgt deze zorg maximaal 6 maanden vergoed. Een medisch specialist kan de vergoeding nog één keer verlengen met 6 maanden mocht dat van toepassing zijn.