0186 - 78 56 55

Kniepijn

Home » Behandelingen » Kniepijn

Hoe kom je van kniepijn af?

Knieklachten komen ontzettend vaak voor en kunnen je enorm beperken in je sport of andere dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je van kniepijn af?

Bij fysiotherapie Vital Motions zijn we gespecialiseerd in knieklachten bij sporters. Sterker nog, wij zijn vastberaden om sporters van hun knieklachten af te helpen en hebben zodoende onze ‘sportknie analyse’ ontwikkeld om jou zo snel mogelijk van je knieklachten af te kunnen helpen.

 

Waar komt kniepijn vandaan?

Er bestaan verschillende oorzaken voor kniepijn. En als jij wilt weten hoe je van je kniepijn afkomt, is het belangrijk dat er een juiste diagnose wordt gesteld. Ondanks dat de oorzaak misschien vergelijkbaar is, is iedere knieklacht uniek en behoort er ook een behandelplan op maat te zijn. Knieklachten die wij veelal succesvol behandelen zijn:

  • Patellofemorale klachten (oftewel klachten rondom de knieschijf)
  • Jumpers Knee
  • Voorste kruisband revalidaties
  • Artrose in de knie
  • Problemen aan de kniebanden
  • Totale/halve knieprothese

Meer weten over wat je tegen kniepijn kunt doen? Neem dan altijd eerst contact op met jouw fysiotherapeut. Een juiste diagnose en een behandelplan op maat, draagt bij aan een sneller herstel.

Oefening tegen kniepijn

Knieklachten zijn vaak onschuldig en goed te behandelen. De oorzaak van de kniepijn ligt vaak ergens anders dan in de knie zelf. De knie is het ‘slachtoffer’ van bijvoorbeeld en niet goed functionerende heup/bilspier of een instabiele enkel. De knie, die gemaakt is om in voor- achterwaartse richting te bewegen, draait hierdoor ‘overuren’ (of overuse).

Beginnen met het versterken van de hamstring zou een goede optie zijn. Er zijn eindeloos veel oefeningen die je hier voor kunt doen. We helpen je graag verder in onze online video bibliotheek.

Twijfel je over de oorzaak van jouw kniepijn? Maak dan direct een afspraak. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt en rondlopen met kniepijn is niet nodig.

 

Hoe kom ik van kniepijn af