0186 - 78 56 55

Wat is de 4xT methode?

De 4xT Methode is een nieuwe therapeutische behandelmethode, gericht op alle soorten klachten met een effectiever resultaat. Deze methode is ontwikkeld door Fysio Physics. De methode bestaat uit een combinatie van 4 stappen: Testen, Triggeren, Tapen & Trainen.

Hoe werkt de 4xT methode?

Bij de 4xT Methode wordt iedere lichamelijke klacht compleet benaderd en volgens een vast stappenplan behandeld. Voordat er behandeld wordt, zal de fysiotherapeut onderzoeken welke techniek en/of oefening juist is. Op deze manier zullen de behandelingen vrijwel altijd effectief zijn en zal er ook direct resultaat zijn. Bovendien wordt ook op deze manier de oorzaak snel vastgesteld en aangepakt met een blijvend en goed resultaat.

De stappen van de 4xT methode

  • Testen: via sneltesten onderzoekt de fysiotherapeut wat de voorkeursrichting van de behandeltechniek en oefeningen zal worden.
  • Triggeren: met behulp van specifieke manuele technieken worden botstructuren, gewrichten, zenuwvezels en bindweefsel in de juiste richting gepositioneerd.
  • Tapen: na de sneltest en de manuele technieken worden de botstructuren en het spier-bindweefsel in de voorkeursrichting ingestuurd middels een elastische tape.
  • Trainen: wanneer het lichaam pijnvrij beweegt, wordt er samen met de fysiotherapeut gekeken naar specifieke training voor een blijvend resultaat.

Wanneer de 4xT methode?

Mensen met rug-, nek- en knieklachten hebben baat bij de 4Xt behandelmethode. Ook zet de therapeut deze techniek in bij de behandeling van chronische aandoeningen zoals bij revalidatie na kanker, longziekten en littekenweefsel. De unieke combinatie van stappen versterkt elkaar en combineert de beste aspecten van afzonderlijke therapieën. Lees hier een artikel over de effectiviteit van de 4xT methode.

Bij fysiotherapie Vital Motions is Alex gecertificeerd in de 4xT methode. Ben je benieuwd wat de 4xT methode voor jou kan betekenen? Maak dan direct een afspraak bij Alex of neem telefonisch contact met ons op!